Beginnen met het eind voor ogen

Sparren, brainstormen, geïnspireerd raken, verbeelden: het zijn allemaal activiteiten waarvan iedereen weet dat ze belangrijk kunnen zijn maar waar vaak geen tijd voor wordt gemaakt omdat urgente problemen - belangrijk of niet - voorrang hebben.

Wat is er mooier dan de creativiteit te voeden met een workshop waar ingegaan wordt op de beste manier om processen nog beter te maken. Of het nou gaat om de strategie of de dagelijkse operatie. Door de vaardigheden van Elwee op dat vlak komen onverwachte oplossingen naar voren, die zich kenmerken door eenvoud en harmonie. Geen genoegen nemen met een compromis maar doorgaan totdat de betere - 'derde oplossing' - is gevonden, uiteraard volgens het motto: goed is genoeg want er verandert pas iets als je fysiek aan de slag gaat.

Ook op het gebied van strategie kan Elwee iets voor u betekenen. Het stellen van vragen biedt een spiegel:

- Wat was ook alweer de reden om het bedrijf te beginnen? En hoever bent u met de realisatie, bent u nog wel bezig met die oorspronkelijke drijfveer? Of bent u nu vooral bezig met brandjes blussen??

- Hoe verdient u geld? En wat wil u over 5 jaar verdienen?

- Hoe pakt u dat in de praktijk aan? Hoe maakt u gebruik van de zwaktes, sterktes, kansen en bedreigingen, niet alleen van het eigen bedrijf maar ook van die van de concurrenten.

 
SmallTel Aviv_2010 [iPhone].png