Je gaat het pas zien als je het doorhebt (Cruyff)

Alle begin is moeilijk! Vaak worden mensen over de streep getrokken als ze zien hoe het in de praktijk wordt toegepast. Daarom is er ook de mogelijkheid om behalve de praktijkgerichte trainingen een beroep te doen op Elwee om daadwerkelijk nieuwe processen of strategiën in te voeren en uit te voeren totdat ze kunnen worden overgedragen aan de reguliere organisatie.

Aan de ene kant kan dit toegepast worden om de desbetreffende verantwoordelijke leidinggevende te ontlasten, ook kan het gebruikt worden om die leidinggevende te ondersteunen middels persoonlijke ontwikkeling. Dit laatste heeft de voorkeur. Elwee stelt zich ten doel om de talenten van mensen maximaal te benutten.

Op welke manier het ook gebeurd, het is essentiëel dat leidinggevende en kader achter het veranderproces staan. Het werk kan worden overgelaten aan Elwee, het verdiepen in het traject en op de hoogte blijven van de voortgang is niet delegeerbaar!

Trajecten die bedoeld worden in deze setting kunnen variëren van klein (5S, opleidingsplan, VSM) tot omvangrijk (visie, missie, strategie). Maar of ze nou groot of klein zijn: het uiteindelijk resultaat is wat telt voor Elwee. De instelling is hier dan ook aan aangepast. Desgewenst kunnen afspraken gemaakt worden die meer of minder gebaseerd worden op output (bottom line resultaat).

 
SmallTel Aviv_2010 [iPhone].png