Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode
  • JFTP::write: Unable to use passive mode
  • JFTP::write: Unable to use passive mode
  • JFTP::write: Unable to use passive mode

KS Stelvijzels zijn universeel toepasbaar.

Toch zijn er drie toepassingen die het verdienen om bij naam genoemd te worden.

  1. Het meest gebruikt worden de stelvijzels om machine- en apparaat funderingen waterpas te stellen. Geen geknoei meer met vulplaatjes of wiggen waarbij elke keer na het vastzetten gecontroleerd moet worden of het dit keer wel waterpas staat. Meestal is dat niet het geval waarna de apparatuur weer gelicht moet worden en een nieuw plaatje moet worden toegevoegd of een reeds geplaatste verwijderd. Nee, met KS stelvijzels is het een kwestie van het plaatsen van de vijzels, de fundering erop plaatsen, en de moeren van de vijzels zodanig verdraaien dat het geheel recht staat. Een hijsinrichting is niet nodig, standaard steeksleutels voldoen. Nu kan de fundering worden ingestort en is een fundering voor het leven gerealiseerd.
  2. Ook zijn de vijzels ideaal om de fundering van leidingwerk goed uit te lijnen zodat spanningen in de leiding worden voorkomen en er minder kans is op lekkages door krachten op verbindingen.
  3. Tot slot zijn er veel klanten die de stelvijzels gebruiken in grond- en wegenbouw. Met de vijzels kan een voorspanning aangebracht worden op bijvoorbeeld schroefpalen maar ook voor het stellen van wanden en andere constructies is eenvoudig en doeltreffend.

Om de toepassing zo gemakkelijk en effectief mogelijk te maken zijn de stelvijzels in diverse standaard uitvoeringen te krijgen.

Naast de Standaarduitvoering is dat in eerste plaats de Condisc ® uitvoering (te herkennen aan de C in de type aanduiding). Deze uitvoering is voorzien van een conischering die er voor zorgt dat de plaat een groot aanligvlak heeft tussen fundering en ondergrond waardoor piekbelasting wordt voorkomen indien de ondergrond niet vlak is.

Zowel de Standaard- als de Condisc zijn ook verkrijgbaar met doorboring zodat deze over een tapeind of ankerbout te plaatsen is voor optimale ondersteuning bij het bevestigingspunt. Dit type is herkenbaar door de D in de type aanduiding.

Ook zijn er types die een versterkte grondplaat hebben, deze zijn toepasbaar als de ondersteuning van de bodem niet homogeen is in combinatie met zwaardere toepassing.

De vijzels kunnen een hoge belasting weerstaan, van 20 tot 60 ton per vijzels. Dit is uiteraard wel de maximale belasting waarbij rekening moet worden gehouden met het feit dat tijdens het stellen plaatselijk hogere krachten kunnen ontstaan doordat een constructie scheef staat.

Zie voor meer informatie over dimensies, krachten en gewichten op het blad Specificaties.

image.png